Quiz! 2022.

Na 2,5 jaar aan voorbereiding en diverse keren uitstel hebben we 8 oktober hebben de Quiz kunnen uitvoeren.

Enige wetenswaardigheden over de Quiz!

Met de quiz 2022 hebben 21 teams meegedaan.
Er waren 7 Quiz-categorieën met in totaal 68 vragen, goed voor 1400 punten (200 punten per categorie). Daarnaast waren er punten te verdienen met bonusvragen in de vorm van onze kinderfoto’s, het samenvoegen van twee halve kaarten en het locatiespel. In totaal waren er met de hele quiz, inclusief inzet van een joker, 2000 punten te verdienen. Bij de bonusvragen in de vorm van onze kinderfoto’s, hadden slechts twee teams ze allemaal goed. Bonuskaart, in de vorm van halve speelkaarten, was goed voor 50 punten. Slechts 4 teams hebben de andere helft niet kunnen vinden.

Bij het locatiespel was niet alleen snel bouwen belangrijk, maar waren ook punten te verdienen voor de kleurigste bouwkundige.
Dit zorgde ervoor dat niet “WINston” het spel won (ondanks dat deze met het bouwen de meeste punten scoorde), maar het team “En de winnaar is….” er met spelwinst vandoor ging.

Voorafgaand aan QUIZ op Sterksel zijn extra opdrachten gehouden. Het best scorende team heeft hiermee 111 extra punten weten binnen te halen.
In het voorwoord van het quizboek werd geadviseerd een joker (versierde paperclip) in te zetten. Helaas is dit door 4 teams niet opgemerkt.
De best scorende joker was uiteindelijk 182 punten waard op de voet gevolgd door een joker van 178 punten.

De categorie Muziek is met een gemiddelde score van 132 punten het beste gemaakt, de categorie Sterksel met een gemiddelde van 80 punten het slechtste.

Onder de button Quiz staan o.a. de uitslag, de antwoorden en foto’s.


QUIZ! Op Sterksel

De Quiz is verplaatst naar 8 oktober 2022

QUIZ! Op Sterksel: Klaar voor de start!

De Quiz! vangt aan op 8 oktober 2022

Het is dan eindelijk zo ver: De QUIZ! gaat dan eindelijk van start. Vanuit de huiskamer strijden de teams om de felbegeerde QUIZ! Op Sterksel titel. Op 15 oktober zullen we het weten tijdens de prijsuitreiking bij De Scheep.

Wil jij kunnen zeggen dat je erbij was, zorg dat je een team hebt en schrijf je snel in via de website www.quizopsterksel.nl, maar uiterlijk 30 september.

QUIZ! Op Sterksel in een notendop
Verschillende teams van 5-6 personen, ontvangen op 8 oktober een quizboek met vragen en opdrachten die vanuit de huiskamer en op locatie moeten worden volbracht. De teams moeten het ingevulde quizboek aan het einde van de avond weer inleveren bij de organisatie. Maar let op: zorg dat je niet te laat bent, anders kost dat punten. Volg dit evenement op Facebook en www.quizopsterksel.nl!

Voor nadere informatie omtrent dit persbericht, kunt u zich wenden tot het secretariaat: voorzitter@quizopsterksel.nl of u kunt zich wenden tot de voorzitter: Frans Reiling 06 23 75 79 80.


QUIZ! Op Sterksel

De Quiz is verplaatst naar 8 oktober 2022

Na enige aanpassingen ten gevolge van de corona hebben we een nieuwe datum voor de QUIZ! Op Sterksel. Op zaterdag 8 oktober gaat de eerste quiz van start. Vanuit de huiskamer strijden de teams om de felbegeerde titel. Op 15 oktober zullen de winnaars bekend gemaakt worden bij De Scheep.

Wil jij kunnen zeggen dat je erbij was, zorg dat je een team hebt en schrijf je snel in via de website www.quizopsterksel.nl.

QUIZ! Op Sterksel in een notendop
Verschillende teams van 5-6 personen, ontvangen op 8 oktober een quizboek met vragen en opdrachten die vanuit de huiskamer en op locatie moeten worden volbracht. De teams moeten het ingevulde quizboek aan het einde van de avond weer inleveren bij de organisatie. Maar let op: zorg dat je niet te laat bent, anders kost dat punten.
De vragen zijn bedacht en in categorieën ingedeeld.

Volg dit evenement op Facebook en www.quizopsterksel.nl!

QUIZ! Op Sterksel wordt nu al mogelijk gemaakt door SPAR Sterksel, De Broeders en Play Leende. Wilt u ons ook ondersteunen, informeer dan naar de mogelijkheden via voorzitter@quizopsterksel.nl.


20 november QUIZ! Op Sterksel!
27 november de uitslag met een feest bij de Scheep. Nog niet ingeschreven? Maak je eigen team en schrijf je in op www.quizopsterksel.nl Inschrijven kan nog tot 31 oktober.

Durf jij het aan?

 


QUIZ! Op Sterksel: Eerste editie gaat nu echt van start!

Door verdere versoepelingen, is de weg vrij voor een grandioos nieuw evenement in Sterksel.

Op het kerkplein in Sterksel, hangen de banners weer in de bomen en dat betekent dat we weer iets kunnen aankondigen: De aller eerste editie van QUIZ! Op Sterksel gaat nu echt van start en wel op 20 november 2021. Nieuwe teams kunnen zich nog inschrijven.

In de afgelopen anderhalf jaar zijn er veel te veel gezellige Sterkselse activiteiten komen te vervallen. Door de steeds strengere maatregelen, was ook de organisatie van QUIZ! Op Sterksel genoodzaakt om dit nieuwe evenement verschillende keren uit te stellen. “We zijn allemaal erg blij dat het gewone leven weer langzaam terug komt. En we zijn blij dat we 15 maanden na de eerste aankondiging, nu eindelijk met hoofdletters mogen melden: De allereerste editie van QUIZ! Op Sterksel gaat eindelijk van start” aldus Frans Reiling namens de organisatie.

Na een erg sober anderhalf jaar, leeft bij iedereen een sterke behoefte aan wat extra gezelligheid. En dat is nu precies het doel van dit nieuwe evenement. De QUIZ! Op Sterksel ziet het levenslicht op zaterdag 20 november waar teams zich vanaf 19 uur zullen gaan stuk bijten op een verzameling puzzels, raadsels en breinbrekers.
Een week later, op 27 november, zal de winnaar van het eremetaal bekend worden gemaakt tijdens een gezellige feestavond bij Cafe De Scheep (vanaf 20 uur).

Er zijn al een groot aantal teams ingeschreven, maar er is nog altijd plaats voor meerdere teams. Maar wacht niet te lang, want de inschrijving sluit eind oktober.

Aanwijzing voor de ingeschreven teams: hou op 31 oktober de internet pagina van QUIZ! Op Sterksel goed in de gaten voor een verborgen aanwijzing (www.quizopsterksel.nl).
Zet 20 en 27 november alvast in de agenda en zorg dat je kan zeggen “Wij waren er bij!”.

Inschrijven voor de QUIZ! Op Sterksel kan via de website: www.quizopsterksel.nl

Volg ons ook op Facebook!

QUIZ! Op Sterksel wordt nu al mogelijk gemaakt door SPAR Sterksel, De Broeders, Play Leende en De Scheep. Wilt u ons ook ondersteunen, informeer dan naar de mogelijkheden via voorzitter@quizopsterksel.nl


LEUK! Op Sterksel en QUIZ! Op Sterksel slaan handen in een

Sterksel Kermis en de QUIZ! gecombineerd in het Pinksterweekend

Al ruim een jaar wordt ons leven behoorlijk ingeperkt door de maatregelen rondom de Corona pandemie. Wij hopen dat het ergste achter de rug is en dat we met het toenemende aantal vaccinaties weer kunnen uitkijken op gezellige evenementen in Sterksel. Zo zijn de organisaties van LEUK! Op Sterksel en QUIZ! Op Sterksel al volop bezig met de nodige voorbereidingen voor het Pinksterweekeinde.

Helaas zijn in het afgelopen jaar al te veel gezellige Sterkselse activiteiten komen te vervallen en het hele dorp snakt dan ook naar een beetje gezelligheid. Voorzichtig dromen we er alweer van om in het Pinksterweekeinde lekker met zijn allen samen te komen op het Kerkplein tijdens de jaarlijkse Sterkselse Kermis.

Stichting LEUK! Op Sterksel denkt na over de mogelijkheden voor een Corona-proof kermis: “We werken op dit moment verschillende scenario’s uit, rekening houdend met alle mogelijke richtlijnen. Bij elk scenario kijken we dan vooral wat wel kan, want als het enigszins kan, gaan we LOS” aldus Andre Klemans.

Op dit moment moeten we er ook vanuit gaan dat een volle feesttent waarschijnlijk nog te hoog gegrepen is. En omdat ook de QUIZ! Op Sterksel wederom uitgesteld moet worden, hebben beide organisaties de handen ineen geslagen met het idee om de twee activiteiten te bundelen. “Door de kermis en de Quiz te combineren, komt Sterksel bij elkaar zoals we dat gewend zijn tijdens een traditioneel kermis weekeind” onderstreept Frans Reiling de gedachte.

Mits de regelgeving het toelaat is het idee dat er overdag op beperkte schaal toch iets van kermis activiteiten zijn. Op dit moment moeten we er vanuit gaan dat er dit jaar helaas geen feesttent zal zijn. In plaats van samen feesten wordt op zaterdagavond de QUIZ! Op Sterksel gehouden vanuit vele Sterkselse huiskamers. Hoe het programma er precies uit gaat zien is nog niet helemaal bekend, maar we zullen je via de media op de hoogte houden. Voorlopig kun je het Pinksterweekeinde, van 22 tot 24 mei alvast vrij houden!

De inschrijving voor de QUIZ! Op Sterksel staat nog open, dus zorg dat je kan zeggen ”Wij waren er bij!”! Inschrijven voor de QUIZ! Op Sterksel kan via de website: www.quizopsterksel.nl

=============================================================================

Voor nadere informatie omtrent dit persbericht, kunt u zich wenden tot leukopsterksel@gmail.com en voorzitter@quizopsterksel.nl.


Nieuwe datum

Het Corona virus laat ons (nog) niet los en de maatregelen blijven voorlopig nog van kracht. Hierdoor hebben wij moeten besluiten om de QUIZ! Op Sterksel opnieuw uit te stellen. Met de nieuwe datum aan het begin van de lente hopen we dat de strenge maatregelen dan tot het verleden behoren. De nieuwe datum is: zaterdag 27 maart 2021 zet het alvast in je agenda.

Extra punten te verdienen
Tot die tijd kunnen jullie op verschillende manieren punten verdienen. De eerste QUIZ! Kanjers zijn al gevonden, maar er volgen er nog een aantal.
Om het nieuwe jaar goed te beginnen kan jullie team extra punten verdienen door het oplossen van een QUIZ! Op Sterksel puzzel. Hiervoor los je de vragen op in bijlage. De vragen zijn best wel moeilijk en daarom geven we jullie twee weken de tijd om de oplossingen in te leveren.

Vul je antwoorden in op het antwoordformulier (zie bijlage) en lever het formulier, onder vermelding van je groepsnaam, in voor 17 januari 0.00 uur. Je mag dit formulier scannen en sturen naar voorzitter@quizopsterksel.nl of in de brievenbus stoppen op Heezerweg nr. 3.

Aanmelden nieuwe teams
We zijn heel erg blij met het grote deelnemersveld: Er hebben zich al 26 teams ingeschreven! Maar er kunnen altijd nog meer teams meedoen. En ook hier kun je extra punten verdienen voor je team: Als jouw team een ander team aanmeldt, verdien je 10 extra punten voor jouw team.


QUIZ! Op Sterksel: Uitgesteld

Ivm verscherpte COVID-19 maatregelen

Zoals al eerder aangekondigd, vindt dit jaar de geboorte plaats van een nieuwe Sterkselse traditie: QUIZ! Op Sterksel. Ivm verscherpte maatregelen, heeft de organisatie besloten om de quiz uit te stellen tot 12 december. Teams kunnen zich inschrijven!

Helaas zijn al veel gezellige Sterkselse activiteiten komen te vervallen dit jaar. Daarom is er juist nu een sterke behoefte aan een gezellige activiteit, wat ook wordt onderstreept door het grote aantal inschrijvingen voor QUIZ! Op Sterksel.
De QUIZ! Op Sterksel commissie is al enige tijd bezig om een leuke, avondvullende kennisquiz op te zetten vol met vragen, opdrachten en leuke activiteiten.

De organisatie respecteert de COVID-19 richtlijnen vanuit de overheid, want veiligheid en gezondheid staan voorop. Door de strengere Corona maatregelen, heeft de organisatie moeten besluiten om de quiz op de geplande datum niet door te laten gaan. In de hoop dat de maatregelen versoepelen, hebben we besloten de quiz uit te stellen tot 12 december. Als het dan nog niet lukt hebben we alvast een alternatieve datum gereserveerd: 16 januari.
De teams hoeven niet stil te zitten tot de quiz avond, want er zijn al volop bonus punten te verdienen. De teams die zich voor 1 oktober hebben ingeschreven hebben al een hint ontvangen. Maar voor alle teams zijn er nog voldoende mogelijkheden om punten bij elkaar te sprokkelen, jullie moeten alleen de mail en WhattsApp goed in de gaten houden.

De inschrijving staat nog open, dus zet 12 december en 16 januari alvast in de agenda en zorg dat je kan zeggen “Wij waren er bij!”.

QUIZ! Op Sterksel wordt nu al mogelijk gemaakt door SPAR Sterksel, De Broeders en Play Leende. Wilt u ons ook ondersteunen, informeer dan naar de mogelijkheden via voorzitter@quizopsterksel.nl.

 


Radiouitzending Radio Horizon

6 september 2020

 


QUIZ! Op Sterksel: Voor-inschrijving geopend

Zoals al eerder aangekondigd, vind dit jaar de geboorte plaats van een nieuwe Sterkselse traditie: QUIZ! Op Sterksel. Op 21 november strijden de teams om de felbegeerde QUIZ! Op Sterksel 2020 titel. De inschrijving voor teams opent op 1 september. De teams die zich voor 1 oktober inschrijven, krijgen een extra tip, dus wees er snel bij!

Helaas zijn al veel gezellige Sterkselse activiteiten komen te vervallen. Daarom is er juist nu in Sterksel behoefte aan een gezellige activiteit. De QUIZ! Op Sterksel commissie is al enige tijd bezig om een leuke kennisquiz op te zetten. “Uiteraard respecteren we de nieuwste COVID-19 richtlijnen vanuit de overheid. Daarom hebben we besloten om de vorm aan te passen aan kleinere groepen, zodat de QUIZ! Op Sterksel geschikt is voor groepen van circa 6 personen” aldus Frans Reiling, voorzitter van de QUIZ! Op Sterksel commissie. Hij vervolgt “Door de kleinere groepen is de drempel om een team te vormen ook lager, waardoor we hopen dat er nog meer teams mee kunnen doen.”

De voor-inschrijving voor teams start op 1 september. De teams die zich voor 1 oktober hebben ingeschreven ontvangen een extra tip, die ze wel eens hard nodig kunnen hebben. Dus wees er snel bij!

Inschrijven voor de QUIZ! Op Sterksel kan via de website: www.quizopsterksel.nl Volg ons ook op Facebook!

QUIZ! Op Sterksel wordt nu al mogelijk gemaakt door SPAR Sterksel, De Broeders en Play Leende. Wilt u ons ook ondersteunen, informeer dan naar de mogelijkheden via voorzitter@quizopsterksel.nl.


Primeur: QUIZ! Op Sterksel

Een nieuw evenement voor Sterksel en omstreken

Op 21 november 2020 starten we met een nieuwe traditie: QUIZ! Op Sterksel. Het concept QUIZ! Op Sterksel is een primeur in het dorp: teams strijden vanuit de huiskamer om de felbegeerde titel. Op 28 november zullen de winnaars bekend gemaakt worden bij de Broeders, uiteraard in Sterksel.

Een enthousiaste commissie, onder aanvoering van Frans Reiling is gestart met de organisatie van een nieuw evenement in Sterksel. “Sterksel is een ondernemend dorp met veel evenementen georganiseerd voor en door dorpsgenoten. Maar op de activiteiten kalender ontbrak het nog aan een echte gezellige dorpsquiz” vertelt Frans.
Zeker in dit bijzondere jaar, waar helaas veel evenementen zijn komen te vervallen, is er een behoefte aan een gezellige activiteit waarbij het hele dorp betrokken is. En omdat QUIZ! Op Sterksel vanuit de huiskamer plaats vindt, is er geen probleem met het naleven van de RIVM richtlijnen.
Frans: “De inschrijving voor teams start op 1 september en loopt tot 1 november 2020. Maar de teams die zich voor 1 oktober inschrijven ontvangen een extra tip, die ze wel eens hard nodig kunnen hebben”.

QUIZ! Op Sterksel in een notendop
Verschillende teams van 10-15 personen, ontvangen op 21 november een quizboek met vragen en opdrachten die vanuit de huiskamer en op locatie moeten worden volbracht. De teams moeten het ingevulde quizboek aan het einde van de avond weer inleveren bij de organisatie. Maar let op: zorg dat je niet te laat bent, anders kost dat punten.
De organisatie is al hard aan het werk om de vragen te bedenken en de eerste categorieën zijn al klaar.

Volg dit evenement op Facebook en www.quizopsterksel.nl!

QUIZ! Op Sterksel wordt nu al mogelijk gemaakt door SPAR Sterksel, De Broeders en Play Leende. Wilt u ons ook ondersteunen, informeer dan naar de mogelijkheden via voorzitter@quizopsterksel.nl.


Voor nadere informatie omtrent dit persbericht, kunt u zich wenden tot het secretariaat: voorzitter@quizopsterksel.nl of u kunt zich wenden tot de voorzitter: Frans Reiling 06 23 75 79 80.